Виріб хлібобулочний з фруктозою для спеціального дієтичного споживання, що виготовляється з додаванням міцелярного казеїну, клітковини висівок гречки, цитратів мінеральних речовин
Новизна
Вперше запропоновано використання міцелярного казеїну, клітковини висівок гречки, цитратів мінеральних речовин у суміші для збагачення хлібобулочного виробу з фруктозою з метою зниження його показника глікемічності та збагачення виробу фізіологічно-функціональними інгредієнтами
Переваги
Порівняно зі звичайним пшеничним хлібом розроблений виріб має значно нижчий показник глікемічності – 25,9 од., містить більше білка, мінеральних речовин і харчових волокон
Перспективи використання
Виробництво продукції з низьким показником глікемічності та підвищеним вмістом білка, харчових волокон і мінеральних речовин
Виріб може бути використаний в раціоні осіб, хворих на цукровий діабет
Нормативна чи патентна документація
Розроблено рецептуру (РЦУ 00389676.6857:2017) і технологічну інструкцію на виробництво (ТІУ 00389676.6857:2017), патент на винахід 116739 UA МПК A21D 13/062 (2017.01)
Виріб отримав схвальний відгук експертно-дегустаційної комісії Укрхлібпрому і апробований в умовах виробництва
Інституція
Національний університет харчових технологій
Розробники
Дробот В.І. Шевченко А.О.
Контактна особа
Шевченко Анастасія Олександрівна, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій