Крекер “Амарантове диво”

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Крекер із застосуванням амарантового борошна, гуміарабіку та масляного екстракту на основі пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої

Новизна

Новизна наукової розробки полягає в застосуванні нетрадиційної рослинної сировини, а саме амарантового борошна та гуміарабіку для підвищення харчової та біологічної цінності

Розроблено масляний екстракт на основі пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої для обробки зовнішньої поверхні крекеру після термообробки з метою подовження терміну зберігання та покращення органолептичних показників

Переваги

Порівняно зі звичайним крекером розроблений крекер має підвищену харчову та біологічну цінність, збільшений вміст незамінних амінокислот, харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин, має подовжений термін зберігання до 12 місяців, оригінальний пряно-ароматичний смак та аромат

Перспективи використання

Розробка може бути впроваджена на підприємствах хлібопекарської та кондитерської галузі, що виробляють борошняні кондитерські вироби, цехах малої потужності, пекарнях

Нормативна чи патентна документація

Розроблена рецептура (РЦ 18 Україна 36858620-120-К-2018) та технологічна інструкція (РЦ 18 Україна 36858620-26-ТІ-2018)

Отримано патент на корисну модель (Крекер «Амарантове диво» : пат. 131 265 Україна : МПК А 23 G 3/00 (2006)), )), патент України на винахід на приготування масляного екстракту (Пат. 118425 Україна : МПК А21D 13/80 (2017.01))

Інституція

Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій

Розробники

Оболкіна В.І., Дзигар О.О. та інші

Контактна особа

Дзигар Ольга Олександрівна, старший викладач кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій

е-mail: [email protected]

тел.: +38 (093) 626 31 76 (Viber); +38 (099) 074 19 12