Булочний виріб “Гречинка”

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Виріб хлібобулочний з фруктозою для спеціального дієтичного споживання, що виготовляється з додаванням міцелярного казеїну, клітковини висівок гречки, цитратів мінеральних речовин

Новизна

Вперше запропоновано використання міцелярного казеїну, клітковини висівок гречки, цитратів мінеральних речовин у суміші для збагачення хлібобулочного виробу з фруктозою з метою зниження його показника глікемічності та збагачення виробу фізіологічно-функціональними інгредієнтами

Переваги

Порівняно зі звичайним пшеничним хлібом розроблений виріб має значно нижчий показник глікемічності – 25,9 од., містить більше білка, мінеральних речовин і харчових волокон

Перспективи використання

Виробництво продукції з низьким показником глікемічності та підвищеним вмістом білка, харчових волокон і мінеральних речовин

Виріб може бути використаний в раціоні осіб, хворих на цукровий діабет

Нормативна чи патентна документація

Розроблено рецептуру (РЦУ 00389676.6857:2017) і технологічну інструкцію на виробництво (ТІУ 00389676.6857:2017), патент на винахід 116739 UA МПК A21D 13/062 (2017.01)

Виріб отримав схвальний відгук експертно-дегустаційної комісії Укрхлібпрому і апробований в умовах виробництва

Інституція

Національний університет харчових технологій

Розробники

Дробот В.І.
Шевченко А.О.

Контактна особа

Шевченко Анастасія Олександрівна, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій

е-mail: [email protected]