Хліб «Безглютеновий»

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Дієтичний хлібобулочний виріб, не містить глютену, призначений для людей хворих на целіакію

Новизна

Вперше збалансовано хімічний склад та покращені органолептичні та фізико-хімічні показники якості безглютенового хліба за рахунок додавання в рецептуру борошна круп’яних культур (кукурудзяного, гречаного, нутового, квасолевого, пшоняного)

Вперше застосовано в рецептурі псиліум (клітковину насіння подорожника)

Переваги

Збільшено вміст білка, мікро- та макроелементів (кальцію, калію, цинку, магнію, заліза), вітамінів групи В, РР, Е

Стабілізатор псиліум додатково збагачає хліб харчовими волокнами (водорозчинною клітковиною) і має унікальні адсорбційні властивості, покращує органолептичні та фізико-хімічні показники якості безглютенового хліба

Перспективи використання

Виробництво продукції дієтичного призначення для споживачів, хворих на целіакію (непереносимість глютену), розширення асортименту безглютенових виробів вітчизняного виробництва

Нормативна чи патентна документація

Розроблено рецептуру (РЦУ 00419880.0014:2018) і технологічну інструкцію на виробництво (ТІУ 00419880.0014:2018), патент України на винахід № 114989 UA МПК А21D 13/066 (2017.01), А21D 13/047 (2017.01)

Вироби отримали схвалений відгук експертно-дегустаційної комісії Укрхлібпрому

Інституція

Інститут продовольчих ресурсів НААН України

Контактна особа

Науменко Оксана Василівна

e-mail: [email protected]

тел.: +38 (050) 334 56 50, +38 (044) 517 08 01