Хліб “Білковий з гороховим ізолятом”

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Високобілковий пшеничний хліб, що готується із заміною частини борошна на ізолят горохового білка та суху пшеничну клейковину в співвідношенні 10:11

Новизна

Вперше запропоновано використання білкового ізоляту горохового білка, який має високий вміст дефіцитних амінокислот, для підвищення харчової та біологічної цінності пшеничного хліба

Переваги

Порівняно зі звичайним пшеничним хлібом розроблений виріб містить удвічі більше білка і у 1,5 рази більше найдефіцитнішої амінокислоти лізину

Перспективи використання

Виробництво продукції з підвищеним вмістом білка для споживачів з підвищеними білковими потребами (спортсмени силових видів спорту, військовослужбовці, низьковуглеводні дієти)

Виріб може бути використаний у вегетаріанському та постовому раціонах

Нормативна чи патентна документація

Розроблено рецептуру (РЦУ 00389676.6815:2016) і технологічну інструкцію на виробництво (ТІУ 00389676.6815:2016), патент на корисну модель 116563 UA МПК А21D 13/06 (2017.01)

Вироби отримали схвалений відгук експертно-дегустаційної комісії Укрхлібпрому і апробовані в умовах виробництва

Інституція

Національний університет харчових технологій

Розробники

Махинько В.М.
Черниш Л.М.

Контактна особа

Махинько Валерій Миколайович, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій

e-mail: [email protected]