Хліб «Древньокиївський»

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Пшенично-житній хліб, в якому частина пшеничного борошна першого сорту (20%) замінена на спельтове цільнозернове борошно

Новизна

Використано борошно стародавніх (диких) пшениць – спельти, яке має збалансований хімічний склад, дозволяє покращити харчову цінність хлібобулочних виробів із високим вмістом сортового пшеничного борошна

Переваги

Використання спельтового цільнозернового борошна сприяє збільшенню вмісту повноцінного білка, харчових волокон та зменшує енергетичну цінність виробу за рахунок зниження кількості вуглеводів, зокрема, крохмалю

Перспективи використання

Виробництво продукції оздоровчо-профілактичного призначення для всіх категорій споживачів

Нормативна чи патентна документація

Розроблено рецептуру (РЦУ 00419880.012:2017) і технологічну інструкцію на виробництво (ТІУ 00419880.012:2017)

Вироби отримали схвалений відгук експертно-дегустаційної комісії Укрхлібпрому

Інституція

Інститут продовольчих ресурсів НААН України

Контактна особа

Науменко Оксана Василівна

e-mail: [email protected]

тел.: +38 (050) 334 56 50, +38 (044) 517 08 01