Хліб “З морквяними вичавками”

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Пшеничний хліб з додаванням сушених органічних морквяних вичавків, рослинних олій та цукру

Хліб характеризується підвищеним вмістом харчових волокон та каротиноїдів

Новизна

Вперше в рецептурі використано сушені морквяні вичавки, які отримують в технології органічних соків прямого віджиму

Поєднання в рецептурі морквяних вичавків з високим вмістом каротиноїдів та рослинних олій сприяє покращенню засвоєння вітаміну А

Переваги

Виріб містить значну кількість харчових волокон, збагачений каротиноїдами

Завдяки використанню органічних вичавків до виробу не потрапляють шкідливі для організму людини речовини

Перспективи використання

Виробництво продукції з додаванням органічних морквяних вичавків, які характеризуються підвищеним вмістом натуральних харчових волокон та є природним джерелом кароиноїдів

Виробництво та споживання такого хліба сприятиме покращенню раціону харчування людей різних вікових груп з метою профілактики захворювань кишково-шлункового тракту та покращення зору

Нормативна чи патентна документація

На стадії розробки

Інституція

Національний університет харчових технологій

Розробники

Грищенко А.М.

Контактна особа

Грищенко Анна Миколаївна, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій

e-mail: [email protected]