Хліб з пластівцями і висівками круп’яних культур

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

На основі теоретичних і експериментальних даних розроблена технологія хліба оздоровчого призначення з пшеничного борошна з додаванням продуктів переробки круп’яних культур, а саме гречаних і вівсяних пластівців та висівок

Новизна

Досліджено перебіг біохімічних, мікробіологічних процесів в тісті з продуктами переробки круп’яних культур та його структурно-механічні властивості

Запропоновано технологічні заходи для досягнення високої якості продукту

Переваги

Перевагами розробленого хліба є вища харчова та біологічна цінність порівняно з традиційними хлібобулочними виробами, а також добрі органолептичні показники

Перспективи використання

Розроблені вироби можуть бути впроваджені на підприємствах хлібопекарської галузі, пекарнях в мережах супермаркетів, готелів та ресторанів

Нормативна чи патентна документація

Пат. 116663 Україна, МПК A21D 13/02. Хліб «Гречана цибулинка» / Михонік Л. А., Кравчук Д. В.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 201613455; заявл. 27.12.2016; опубл. 25.05.2017, Бюл. № 10/2017. Пат. 116667 Україна, МПК A21D 13/00. Хліб «Вівсяна родзинка» / Михонік Л. А., Ласлов Н. Й.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 201613459; заявл. 27.12.2016; опубл. 25.05.2017, Бюл. № 10/2017.

Інституція

Національний університет харчових технологій

Контактна особа

Михонік Лариса Анатоліївна

e-mail: [email protected]