Концентрати білково-ягідні (напівфібрикати для сиркових паст, мас та десертів)

Галузь
за (КВЕД)

10.5

Характеристика

Концентрати білково-ягідні передбачено виготовляти із застосуванням спеціально обробленої ягідної пасти зі сталими показниками, як коагулянту при термокислотному осадженні білків молока

Інноваційна технологія дає змогу регулювати якісні показники концентратів білково-ягідних в залежності від подальшого їх використання в рецептурах сиркових виробів з регульованою масовою часткою вологи, вологоутримуючою здатністю та активною кислотністю

Концентрати білково-ягідні характеризуються підвищеною біологічною цінністю

Новизна

За рахунок комплексного осадження казеїну та сироваткових білків концентрат білково-ягідний за амінокислотним складом відрізняється підвищеною біологічною цінністю, порівняно з концентратом молочно-білковим, отриманим за класичною технологією

Переваги

Технологія концентратів білково-ягідних дає можливість розширити асортиментний ряд сиркових виробів, підвищити біологічну цінність продукту та покращити органолептичні показники з виключенням штучних барвників та ароматизаторів, що відповідає концепції здорового харчування

Розроблена технологія суттєво заощаджує сировинні ресурси

Перспективи використання

Розробка може бути реалізована на підприємствах молокопереробної галузі, що виготовляють білкові продукти

Розроблені концентрати білково-ягідні можуть бути використані в якості основи у рецептурах сучасних сиркових виробів та десертів

Нормативна чи патентна документація

Отримано 3 патенти України, з яких 1 на винахід

Розроблено проекти нормативної документації ТУ У 15.5-02070938235:2017 «Молочний білково-ягідний виріб» і ТУ У 15.5-0207 0938-297:2021 «Концентрат білково-ягідний»

Інституція

Національний університет харчових технологій

Контактна особа

Грек Олена Вікторівна

e-mail: [email protected]

тел.: +38 (067) 962 98 44