Крекер “Таємниця”

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Крекер із застосуванням нетрадиційної пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої, масляного екстракту на їх основі та технологічного поліпшувача

Новизна

Вперше запропоновано додавання пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої, що має високі антиоксидантні властивості, приємний пряно-ароматичний смак та аромат у технології виробництва крекеру, розроблено масляний екстракт на їх основі для обробки зовнішньої поверхні крекеру після термообробки з метою подовження терміну зберігання та покращення органолептичних показників

Переваги

Порівняно зі звичайним крекером розроблений крекер має підвищений вміст біологічно-активних речовин, подовжений термін зберігання до 12 місяців, оригінальний пряно-ароматичний смак та аромат, покращені структурно-механічні властивості за рахунок внесення технологічного поліпшувача L-цистеїну, що дозволить розширити асортимент борошняних кондитерських виробів

Перспективи використання

Розробка може бути впроваджена на підприємствах хлібопекарської та кондитерської галузі, що виробляють борошняні кондитерські вироби, цехах малої потужності, пекарнях

Нормативна чи патентна документація

Розроблена рецептура (РЦ 18 Україна 36858620-118-К-2018) та технологічна інструкція (РЦ 18 Україна 36858620-25-ТІ-2018)

Отримано патент України на винахід (Крекер «Таємниця» : пат. 118073 Україна : МПК A21D 13/80 (2017.01), A21D 2/36 (2006.01), патент України на винахід (Спосіб виробництва крекеру «Таємниця»: пат. 118930 Україна : МПК A21D 2/36 (2006.01), A21D 13/80 (2017.01)), патент України на винахід на приготування масляного екстракту (Пат. 118425 Україна : МПК А21D 13/80 (2017.01))

Виріб отримав схвальний відгук експертно-дегустаційної комісії Укркондпрому і апробований в умовах виробництва

Інституція

Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій

Розробники

Оболкіна В.І., Дзигар О.О. та інші

Контактна особа

Дзигар Ольга Олександрівна, старший викладач кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій

е-mail: [email protected]

тел.: +38 (093) 626 31 76 (Viber); +38 (099) 074 19 12