Морозиво молочне з натуральними поліфункціональними компонентами

Галузь
за (КВЕД)

10.5

Характеристика

Розроблено нові види морозива з низьким вмістом жиру із застосуванням натуральної поліфункціональної рослинної сировини, що спроможна стабілізувати структуру, емульгувати жир, ароматизувати та забарвлювати продукт, надавати йому антиокисних та антибактеріальних властивостей

До складу низькокалорійного молочного морозива передбачено вносити зернові компоненти та плодово-овочеві наповнювачі, а у якості природних смако-ароматичних, барвних та збагачувальних компонентів застосовувати рослинні водні екстракти

Види морозива: «Сонечко» (містить пектинові речовини та β-каротин, виготовляють на основі овочевої сировини), «Колосок» (містить поліненасичені жирні кислоти, незамінні амінокислоти, харчові волокна, макро- та мікроелементи, виготовляють із застосуванням зернопродуктів), «Квіткове» (містить екстракти із суцвіть рослин, виготовляють за класичною технологічною схемою сорбета), «Яблучко» (заморожений молочно-яблучний десерт на основі пектиновмісної плодово-овочевої сировини), «Мюслі» (містить традиційні для приготування сніданків мюслі інгредієнти, біологічно повноцінні та збалансовані за вмістом поживних компонентів), “Молочно-овочеве” (виготовляють з овочевими пюре, що відрізняються підвищеним вмістом пектину та рослинних пігментів)

Новизна

Розробниками вперше у складі морозива з низьким вмістом жиру застосовано активовану рослинну сировину, переважно вітчизняного виробництва, яка містить функціонально-технологічні та біологічно-активні сполуки

Переваги

Впровадження нових видів морозива з низьким вмістом жиру на основі виключно натуральної сировини сприятиме покращенню структури харчування населення України

Перспективи використання

Розробки є перспективними для впровадження як у закладах ресторанного господарства, цехах малої потужності на фризерах періодичної дії, так і на підприємствах молочної промисловості

Нормативна чи патентна документація

На наукові розробки отримано 4 патенти на винаходи та 11 патентів на корисні моделі

Розроблено проекти нормативної документації, які містять оригінальні рецептури та повний опис технологічного процесу виробництва нових видів морозива

Інституція

Національний університет харчових технологій

Контактна особа

Поліщук Галина Євгеніївна

e-mail: [email protected]

тел.: +38 (050) 166 44 67