23-24 травня 2023 року відбулась масштабна для крафтових виробників та представників місцевого туризму подія – Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організатором якої виступив Національний університет харчових технологій (НУХТ).
В конференції взяли участь більше 150 учасників з усіх областей: представники бізнесу, науки, місцевої влади.
До конференції долучилась директорка Департамент економіки Київської ОДА Natali Moskalenko-Pohrebna з доповіддю «Крафтове виробництво – перспективний вектор розвитку регіональної економіки».

Війна внесла свої корективи. Купувати продукцію в українського крафтового виробника – це патріотично, смачно та корисно.
Наразі з’явилось багато можливостей у залученні різноманітних грантів на розвиток крафтової продукції, маркетингову підтримку та консультації.
Роль науки у виробництві конкурентоспроможньої харчової продукції величезна. Підприємствам Київщини потрібні інноваційні технології та інноваційні рішення на всіх етапах ланцюга доданої вартості.
Програма конференції була дуже насичена. Від бізнесу Київську область представляли: Віта Олійник ФГ «ТЕТЯНА 2011» (смт Згурівка), що виготовляє фермерські продукти ТМ Zinka з козиного молока, разом із Згурівським селищним головою Цвик Василь Вікторович, Олександр Волохович, керівник ФГ «Агроравлик», Кристина Коваль, партнер мережі готелів Вишеград, лідер Вишгородського кластеру
На другий день конференції відбувся демо-гастрономічний тур крафтовими підприємствами Київщини з відвідуванням:



Департамент економіки Київської ОДА дякує незламним крафтовикам Київщини за участь у конференції та демо-гастрономічному турі, зокрема: Олександру Волоховичу – за екскурсію равликовою фермою «Агроравлик» та дегустацію блюд із равликів, Сергію Липку – за екскурсію медоварнею «Медовий спас» та дегустацію вин «Сікера», Віті Олійник – за дегустацію найкращих сирів ZINKA, Сергію Жигуну – за дегустацію цілющих чаїв!