Новини
1 Червня, 2023 | 09:06

Відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

23-24 травня 2023 року відбулась масштабна для крафтових виробників та представників місцевого туризму подія – Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організатором якої виступив Національний університет харчових технологій (НУХТ).

В конференції взяли участь більше 150 учасників з усіх областей: представники бізнесу, науки, місцевої влади.

До конференції долучилась директорка Департамент економіки Київської ОДА Natali Moskalenko-Pohrebna з доповіддю «Крафтове виробництво – перспективний вектор розвитку регіональної економіки».

☝🏻 Як зазначила Наталія Погребна, в сучасних умовах підтримка крафтового виробника по силам кожній громаді. Крафтове виробництво може пожвавити місцевий бізнес та стати магнітом для розвитку туризму. В Київській області є сироварні, пекарні, переробка ягід, фруктів та овочів, виробництво вина, чаїв, меду, рослинних олій, миловаріння, навіть обжарка зерен кофе – все це доповнює цікаві туристичні місця та приваблює туристів.

Війна внесла свої корективи. Купувати продукцію в українського крафтового виробника – це патріотично, смачно та корисно.

Наразі з’явилось багато можливостей у залученні різноманітних грантів на розвиток крафтової продукції, маркетингову підтримку та консультації.

Роль науки у виробництві конкурентоспроможньої харчової продукції величезна. Підприємствам Київщини потрібні інноваційні технології та інноваційні рішення на всіх етапах ланцюга доданої вартості.

Програма конференції була дуже насичена. Від бізнесу Київську область представляли: Віта Олійник ФГ «ТЕТЯНА 2011» (смт Згурівка), що виготовляє фермерські продукти ТМ Zinka з козиного молока, разом із Згурівським селищним головою Цвик Василь Вікторович, Олександр Волохович, керівник ФГ «Агроравлик», Кристина Коваль, партнер мережі готелів Вишеград, лідер Вишгородського кластеру
На другий день конференції відбувся демо-гастрономічний тур крафтовими підприємствами Київщини з відвідуванням:
🐌 Равликової ферми ФГ «Агроравлик» (село Митниця),
🍷 ТМ «Сікера» Медоварня “Медовий Спас” (м. Бровари)
🍺 Броварні Lisopylka ТМ VARVAR (м. Київ)

Департамент економіки Київської ОДА дякує незламним крафтовикам Київщини за участь у конференції та демо-гастрономічному турі, зокрема: Олександру Волоховичу – за екскурсію равликовою фермою «Агроравлик» та дегустацію блюд із равликів, Сергію Липку – за екскурсію медоварнею «Медовий спас» та дегустацію вин «Сікера», Віті Олійник – за дегустацію найкращих сирів ZINKA, Сергію Жигуну – за дегустацію цілющих чаїв!

Відео-презентацію демо-гастротуру можна переглянути тут https://t.me/conf_prom_kraft