Новини
8 Червня, 2023 | 08:06

Відбулась виставка бізнесів постраждалих від війни областей України “Схід-Експо 2023”

6 та 7 червня 2023 року в Мистецький Арсенал м. Києва проходила виставка бізнесів постраждалих від війни областей України Схід-Експо 2023, організатором якого виступила UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Виставку відвідали директорка Департамент економіки Київської ОДА Natali Moskalenko-Pohrebna та директор Агенція регіонального розвитку Київської області Ваховський Олександр, де ознайомилася з підприємцями, які релокувалися та ведуть свою діяльність на території Київської області.

З самого початку військових дій Київська обласна державна адміністрація підтримує підприємців, проводить зустрічі з бізнесом для вирішення проблемних питань та обговорення інструментів підтримки підприємств.

В Київській області запущено спільний з Фонд розвитку підприємництва проєкт «Додаткова компенсація для відновлення мікро, малих та середніх підприємств Київської області в рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Приємно зазначити, що на виставці свої стенди мали організації та проєкти, які націлені на допомогу малому та середньому бізнесу, зокрема релокованим підприємствам.

Працівники Департаменту економіки поспілкувалися з представниками проєкту «ВОНА хаб», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні UNFPA. Проєкт спрямовано на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться у групі ризику. Представництво проєкту в Київській області проводить тренінги для ФОП з базових питань підприємницької діяльності, тренінги з тайм-менеджменту, психології, організовує курси пекарів-кондитерів тощо.