Новини
31 Березня, 2023 | 08:03

Київська область перша серед регіонів України, закріпила співпрацю зі всіма державними банками країни

30 березня в КОВА пройшла зустріч із представниками бізнесу на тему «Фінансові можливості для бізнесу Київщини». У ході заходу між обласною адміністрацією та чотирма банками, а саме АТ «Державний ощадний банк України», АТ КБ «ПриватБанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» та АТ «Державний експортно-імпортний банк України», було підписано Меморандум про співпрацю. Київську обласну військову адміністрацію представляв т.в.о. голови Дмитро Назаренко.

Мета Меморандуму – надавати фінансову підтримку підприємствам Київщини за допомогою створення доступних умов кредитування.

Київська область перша серед регіонів України, що закріплює співпрацю зі всіма державними банками країни – це підтверджує нашу спільну відкритість та налаштованість на відбудову економіки і зміцнення відносин.

Така співпраця сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та формуванню позитивного іміджу Київської області на внутрішньому й міжнародному ринку. А також створюватиме належні умови для швидкого післявоєнного відновлення економіки регіону. Ще одним із напрямів меморандуму є розширення доступу до банківських  послуг населення області.

Крім того, під час заходу присутнім розповіли про обласну комплексну програму «Конкурентоспроможна Київщина» на 2022-2024 роки. З механізмами підтримки бізнесу в рамках цієї програми детально ознайомила директорка Департаменту економіки КОВА Наталія Погребна.

Виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон презентував спільний проєкт «Додаткова компенсація для відновлення мікро-, малих та середніх підприємств Київської області в рамках Державної програми «Доступні кредити 5−7−9%». Завдяки налагодженій взаємодії з Фондом розвитку підприємництва і з метою підтримки регіонального бізнесу, вже в цьому році планується реалізувати цей проєкт. У ній передбачено компенсацію за рахунок коштів обласного бюджету частини відсотків за наданими уповноваженими банками кредитами.

Щодо можливостей для бізнесу у взаємодії з фінансовими установами та грантовими організаціями учасникам заходу розповів директор Агенції регіонального розвитку Київської області Олександр Ваховський.