Новини
20 Квітня, 2023 | 07:04

Відбувся круглий стіл у сфері смарт-спеціалізації «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини»

18 квітня Департамент економіки Київської ОДА провів круглий стіл у форматі бізнес-наука-влада-громадськість з обговорення сфери смарт-спеціалізації області «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини».

Мета заходу – представлення зацікавленими стейкхолдерами потенційних напрямів інноваційного розвитку косметичної галузі Київщини.

У заході взяли участь представники Департаменту економіки КОВА, Агенція регіонального розвитку Київської області, підприємств-виробників парфумерних та косметичних засобів, мила та миючих засобів, зубної пасти, гігієнічних товарів, а також науковці, експерти, представники органів місцевого самоврядування тощо.

Представники Департаменту економіки КОВА розповіли учасникам круглого стола, що сьогодні регіональна економіка розвивається на засадах смарт-спеціалізації у напрямі її кластеризації. Було наголошено на перевагах кластерної моделі організації співпраці підприємств.

Керівник Агенції регіонального розвитку Київської області розповів про нові можливості у фінансуванні підприємств та кластерів.

В круглому столі взяли участь представники ТОВ “Біоконтакт”, ТОВ “Актілайф Нутрішн”, ТОВ «ПКФ Ароза», Фармацевтична фабрика “НПО “Ельфа”, ТОВ «ВТФ ЕКМІ», АТ “ФАБРИКА “КОМБІ”, Юнілівер Україна, ФГ «Агроравлик». Науку представляли Інститут харчових біотехнологій і геноміки НАН України, Інститут медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України, Інститут громадського здоровя імені О.М. Марзєєва НАМН України, Київський академічний університет, Національний університет харчових технологій, УкрІНТЕІ. Всі учасники наголошували на перевагах співпраці науки і бізнесу для розвитку косметичної промисловості.

Громадський сектор представляли Асоціація «Парфумерія та косметика України», ГС «Вінницький кластер приладобудування і автоматизації».

На наступних зустрічах планується обговорити стратегічне бачення сфери смарт-спеціалізації Київської області «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини», визначити ідеї для проєктів регіонального розвитку, спрямованих на підтримку інноваційного розвитку у сфері фармацевтики, медицини, косметики та біотехнологій на Київщині. За активного сприяння з боку обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування передбачається здійснювати пошук джерел фінансування для напрацьованих проєктів з метою їх реалізації на території Київської області.

Пропозиції та зауваження заінтересовані особи можуть надсилати на пошту [email protected].