Новини
3 Серпня, 2023 | 08:08

Залучаємо гранти, використовуємо грантові можливості!

Продовжуємо серію тренінгів для підприємців Київщини

02 серпня 2023 року відбулась зустріч-тренінг підприємців Київщини з представниками Міністерство економіки України, Київський Обласний Центр Зайнятості, ДПС у Київській області, ФДМУ у Київській області.

«Сьогоднішня зустріч вже є третьою за своїм спрямуванням й підтверджує, що наші зусилля всебічно сприяти створенню можливостей для підтримки та розвитку бізнес середовища, шляхом залучення до співпраці фахівців та експертів стосовно підготовки заявок, бізнес планів та інших документів, необхідних для одержання грантів, не марні», наголосила Наталія Погребна Natali Moskalenko-Pohrebna, директор Департамент економіки Київської ОДА.

Директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук розповів про результати реалізації грантової програми «Власна справа» на Київщині та зазначив, що вже видано 490 грантів на загальну суму близько 113 млн грн. Лідерами в отриманні грантів є підприємці Ірпіньської, Бучанської, Гостомельської та Бородянської громади.

Також Ольга Калинюк, заступник начальника управління реалізації політики зайнятості Київського обласного центру зайнятості поділилась з учасниками порадами для успішної участі у грантовій програмі «Власна справа».

Інформацію про нову хвилю грантів на переробку, що є складовою Урядового проєкту єРобота, та досвід їх реалізації висвітлив у своєму виступі Роман Кропивницький, директор департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економіки України.

Про поточні умови оренди майна, що знаходиться в державній власності, розповів Вадим Курило, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київський, Черкаській та Чернігівській областях.

Тема оподаткування при реалізації грантів фізичними та юридичними особами були висвітлені представниками ДПС у Київській області.

Учасники тренінгу поділилися власним досвідом участі у грантових програмах та змогли поставити питання спікерам, а також отримати після тренінгу індивідуальну консультацію.