Пасти кисломолочні з прянощами

Галузь
за (КВЕД)

10.5

Характеристика

Пасти кисломолочні з композиціями пряно-ароматичної сировини підвищеної харчової цінності та стабільною якістю

Перспективним у цьому напрямі є застосування композицій прянощів, які відрізняються високим вмістом біологічно активних речовин, сприяють засвоюванню їжі, а також активізують обмін речовин в організмі, мають певні бактерицидні та антиокислювальні властивості

Комбінування натуральної пряно-ароматичної сировини та її застосування у складі паст кисломолочних дозволить розширити асортимент кисломолочних продуктів з рослинними інгредієнтами та оригінальними смако-ароматичними властивостями, а також подовжити строки зберігання готової продукції

Наукова розробка передбачає залучення нових видів сировинних ресурсів: сої та продуктів її переробки, молочної сироватки, удосконалення існуючих та впровадження нових методів оброблення сировини

Новизна

Новизна наукової розробки полягає у застосуванні різних композицій прянощів з оригінальними смако-ароматичними характеристиками

Переваги

Розширення асортименту кисломолочних продуктів, залучення нетрадиційної сировини

Одержані кисломолочні продукти з прянощами мають оригінальний смак та збагачені поживними речовинами

Перспективи використання

Пасти кисломолочні можуть виготовлятися на існуючому обладнанні підприємств харчової промисловості, а також невеликими партіями в умовах малих цехів та закладів ресторанного господарства

Нормативна чи патентна документація

Отримано 10 деклараційних патентів України на корисну модель та 3 ‒ на винахід

Розроблено проект нормативної документації

Інституція

Національний університет харчових технологій

Контактна особа

Кузьмик Ульяна Геннадіївна

e-mail: [email protected]

тел.: +38 (098) 767 02 82