Поліпшувачі комплексні хлібопекарські “Посох”

Галузь
за (КВЕД)

10.7

Характеристика

Поліпшувачі хліба “Посох” використовують при виробництві формових та подових хлібобулочних виробів з пшеничного сортового борошна з додаванням значної (до 15%) кількості соєвих продуктів

Одержують шляхом змішування борошна пшеничного хлібопекарського першого сорту і ферментних препаратів Fungamyl Super AX, Gluzyme, Pentopan виробництва “Novozyme” (Данія)

Новизна

Під дією поліпшувачів інтенсифікуються процеси дозрівання опари та тіста, в результаті чого скорочується тривалість тістоприготування, покращуються реологічні властивості тіста і якість виробів: збільшується об’єм, поліпшується структура пористості і стан м’якушки, подовжується термін зберігання свіжості виробів

Переваги

Може бути впроваджено у виробництво без суттєвої зміни параметрів технологічного процесу

Перспективи використання

Застосування поліпшувачів ефективне при виготовленні хлібобулочних виробів з пшеничного сортового борошна з додаванням значної (до 15 %) кількості соєвих продуктів

Нормативна чи патентна документація

Розроблено проект технічних умов (ТУ У 02070938- 071-2005), рецептури, технологічні інструкції до виробництва та застосування, проведено виробничі випробовування

Інституція

Національний університет харчових технологій

Розробники

Махинько В.М.
Арсеньєва Л.Ю.

Контактна особа

Махинько Валерій Миколайович, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій

e-mail: [email protected]