Технології використання молочної сироватки для фортифікації продуктів харчування

Галузь
за (КВЕД)

10.8

Характеристика

Розроблено технології збагачення харчових продуктів цільового призначення для різних вікових груп продуктами переробки молока, які забезпечують можливість комплексної переробки молока, мікроелементозного збагачення та підвищення фізіологічної відповідності харчових раціонів

Новизна

Обгрунтовано можливість комплексного перероблення молока та розроблення новітніх технологій отримання та концентрування молочної сироватки з подальшою модифікацією її функціонально-технологічних властивостей, забезпечення необхідного рівня фортифікації мікроелементами, вітамінами, що відповідає фізіологічним потребам людини

Переваги

Простота у використанні технологій для виробництва нових продуктів цільового призначення

Можливість підвищення функціонально-технологічних характеристик розробляємих харчових продуктів, зниження собівартості виробництва, реалізація безвідходних технологій перероблення молока

Перспективи використання

Розробки є перспективними для впровадження на підприємствах з перероблення молока різної продуктивності та мають експортний потенціал

Нормативна чи патентна документація

Розробки є перспективними для впровадження на підприємствах з перероблення молока різної продуктивності та мають експортний потенціал

Інституція

Національний університет харчових технологій

Контактна особа

Пасічний Василь Миколайович

e-mail: [email protected]

тел.: +38 (067) 661 11 12, +38 (063) 057 25 11