Новини
25 Грудня, 2023 | 12:12

НА КИЇВЩИНІ ОБГОВОРИЛИ НОВІ ПІДХОДИ ДО ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ

У Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес І Буча відбувся воркшоп «Місія відновлення. Виклики та перспективи». Захід провели для керівників економічних підрозділів органів місцевого самоврядування, які підтримують економічний фронт на рівні громад. Мета – ознайомлення з новими підходами до стратегування, сучасними інструментами підтримки бізнесу та основними аспектами необхідних умов для залучення інвестицій в громаду. Організатором заходу виступив Департамент економіки Київської ОДА.
Директорка Департаменту Наталія Погребна розповіла учасникам про економічний розвиток Київщини в умовах сьогодення, важливість підготовки якісних оновлених стратегій розвитку та вжиті заходи щодо підтримки бізнесу і підвищення інвестиційної привабливості регіону. А також окреслила чіткі пріоритети роботи в наступному році.
Учасники воркшопу обговорили низку питань, важливих для ефективного розвитку економіки Київщини. Зокрема, спікери ознайомили слухачів з особливостями підготовки плану відновлення та розвитку територіальної громади, стратегуванням розвитку територіальних громад в умовах воєнного стану, фінансовими продуктами для бізнесу та органів місцевого самоврядування й можливістю залучення інвестицій, перспективними інвестиційними проєктами, важливістю створення та розвитку індустріальних парків, можливостями та функціоналом ефективного інструменту підтримки бізнесу – Дія.Бізнес і нового цифрового інструменту відновлення та соціально-економічного розвитку територій – системи DREAM – Державна цифрова екосистема управління відновленням
Ще одним важливим питанням для обговорення стала реалізація в Київській області Державної програми 5-7-9 та спільного проєкту Департаменту економіки КОДА з Фондом розвитку підприємництва. Крім того, присутнім була запропонована допомога у вирішенні проблемних питань на рівні територіальних громад.
У заході взяли участь представники Інституту економіки та прогнозування НАН України, державних банків України, Фонд розвитку підприємництва, Агенція регіонального розвитку Київської області