Новини
17 Червня, 2021 | 11:06

Меблева виставка-конференція FUBE 2021

З 15 по 17 червня 2021 року в КиївЕкспоПлаза виставковий центр проходить меблева виставка-конференція FUBE 2021 Furniture of Ukraine Business Expo

Перший день роботи виставки-конференції був присвячений питанням інвестицій та утворенню кластерів меблевої галузі України.

В панельній дискусії «Меблеві кластери України: від заснування до отримання прибутку», що відбулась у рамках конференції, прийняв участь заступник департаменту економіки та цифровізації Київської ОДА Владислав Литвин, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, член правління Української асоціації меблевиків Оксана Донська, керівник платформи із залучення інвестицій цієї асоціації Дмитро Патіс та власник закарпатської меблевої фабрики PAVLYK Йосиф Павлик.

Владислав Литвин зазначив, що галузь виробництва меблів належить до однієї з 4-х потенційних сфер смарт-спеціалізації регіону, визначених у Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки.

– В Київській області функціонують 120 підприємств з виробництва меблів.
– За останні роки частка реалізованої ними промислової продукції у загальному обсязі зросла з 1,9 до 2,5%, а її обсяг у минулому році склав 314,5 млн гривень.
– Частка меблів у загальному обсягу експорту товарів області за останні 5 років збільшилася удвічі і у 2020 році склала 1,4% (або майже 27 млн доларів США).

На сьогодні важливим пріоритетом у роботі облдержадміністрації є сприяння кластерному руху. Тому, як зауважив Владислав Литвин, Київська облдержадміністрація підтримала ініціативу Української асоціації меблевиків щодо створення Меблевого кластеру Київщини та разом з зацікавленими стейкхолдерами, працюємо над реалізацією укладеного Меморандуму.

В роботі виставки-конференції беруть участь виробники меблів Київщини. Бажаємо їм вдалих контрактів!

Детальніше про виставку – https://uafm.com.ua/programa-vystavky-konferentsiyi-fube-2…/