Новини
11 Листопада, 2021 | 12:11

Перша онлайн зустріч стейкхолдерів Київщини у сфері фармацевтики

В Київській області стартував процес підприємницького відкриття у сфері смарт-спеціалізації «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини»!

09 листопада відбулась перша онлайн зустріч стейкхолдерів у форматі «бізнес-наука-влада-громадські організації».

Відкрила зустріч директорка Департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна.

Олена Бойко, керівниця напрямку стратегічного планування та аналітики департаменту, розповіла про стратегічні завдання у напрямі реалізації смарт-спеціалізації області.

Очільниця Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Олена Єфіменко окреслила коло питань, які будуть пріоритетними для сфери охорони здоров’я області у середньостроковій перспективі.

Учасникам зустрічі було представлено результати попереднього SWOT-аналізу фармацевтичної галузі Київської області, проведеного науковцями Інституту економіки та прогнозування НАНУ.

На думку науковців, виробництво вітчизняної інноваційної фармацевтичної продукції в контексті розвитку «розумної спеціалізації» орієнтовано на створення імунобіологічних препаратів, профілактичних вакцин із застосуванням нано- і біотехнологій; виготовлення лікарських засобів із плазми донорської крові людини; тощо.

Білоцерківський національний аграрний університет – флагман біотехнологій в аграрній галузі, який здатний посилити позиції міста Біла Церква в набутті статусу біотехнологічної столиці України, презентував досягнення у сфері біотехнологій для потреб промисловості, сільського господарства та сфери охорони здоров’я.

Також, з оглядом світових трендів в телемедицині виступила Олена Ніколаєнко – представник Всеукраїнського медичного ХАБу. Її інформація знадобиться представникам тих територіальних громад, медичні установи яких отримують комплекти телемедичного обладнання.

Бучанська міська територіальна громада послідовно рухається у напрямі створення інноваційного медичного кластеру. Тетяна Ліпінська, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Бучанської МТГ, представила візуалізацію майбутньої локації кластеру та земельні ділянки, виділені під кластер, розповіла про будівництво дороги, яка веде до кластеру, а також зазначила подальші кроки дорожньої карти створення кластеру.

Наступний круглий стіл, де буде затверджено доопрацьований SWOT-аналіз фармацевтичної галузі Київської області та розглянуто стратегічне бачення розвитку сфери смарт-спеціалізації Київщини «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людини», заплановано у грудні поточного року.

Надсилайте свої пропозиції на нашу пошту [email protected] до 29.11.2021.

З матеріалами заходів з дослідження пріоритетних сфер смарт-спеціалізації Київської області можна ознайомитись за посиланням
//investkyivregion.gov.ua/pro…/promyslovyj-potentsial/