Новини
21 Липня, 2021 | 13:07

Перший воркшоп «Смарт-спеціалізація: процес підприємницького відкриття в харчовій індустрії Київщини (EDP)»

Мінрегіон впроваджує сталий та інтегрований підхід до регіонального розвитку, що базується на плануванні та реалізації ефективних розвиткових проєктів в кожному регіоні. Такі проєкти мають відповідати визначеним Державною стратегією регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки пріоритетам та пріоритетам регіональних стратегій, зокрема мають бути спрямовані на реалізацію smart-спеціалізації регіону.

Тому 01 липня в рамках продовження процесу підприємницького відкриття за методикою 🇪🇺 Європейського Союзу Департамент економіки та цифровізації спільно з Українського інституту міжнародної політики та Регіональний центр підвищення кваліфікації Київської області проведено перший воркшоп «Смарт-спеціалізація: процес підприємницького відкриття в харчовій індустрії Київщини (EDP)», який був спрямований на обговорення сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживчими якостями (функціональна їжа)».

Директорка департаменту економіки і цифровізації облдержадміністрації Наталія Погребна ознайомила присутніх з поточними результатами роботи Київщини у сфері смарт-спеціалізації.

Директорка Ukrainian Institute for International Politics Надія Афанасьєва розповіла про порядок підприємницького відкриття та можливості, які він відкриває перед учасниками процесу.

Під час заходу було представлено попередній SWOT-аналіз харчової промисловості Київської області. Всі присутні висловили своє бачення та надали пропозиції щодо його вдосконалення. Домовились, що фахівцями департаменту буде опрацьовано нові пропозиції та ідеї та представлено на розгляд на наступній зустрічі, що відбудеться за 3-4 тижні.

Метою другої зустрічі стейкхолдерів буде напрацювання проєктних ідей щодо інноваційного розвитку обраного напряму смарт-спеціалізації Київської області.

У зустрічі взяли участь представники
❇️Міністерство охорони здоров’я України
❇️Центр громадського здоров’я України
❇️Київська обласна державна адміністрація
❇️Київська Обласна рада
❇️науковці Інституту продовольчих ресурсів НААН, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України, Національного університету харчових технологій, Київського академічного університету, Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБІП
❇️представники бізнесу УкрЕкоХлiб (с. Мотижин Макарівської територіальної громади), ТОВ «Київський пекарний дім» (м. Бровари), ТОВ «Фірма «ТМА» (м. Яготин), ТОВ «Київський енергетичний кластер» (м. Біла Церква»)
❇️Український інститут міжнародної політики
❇️Клуб економістів
❇️Всеукраїнська асоціація пекарів
❇️Асоціація дієтологів України