Новини
30 Червня, 2023 | 07:06

Департамент економіки Київської ОДА продовжує співпрацю з провідними бізнес асоціаціями та долучився до знакових подій підприємців

📍Укрлегпром – Українська Асоціація підприємств легкої промисловості організувала форум «Легка промисловість. Відновлення. Разом до перемоги!».

Формат промислового діалогу з владою передбачав дискусійне обговорення актуальних проблем секторального розвитку. У дискусії взяли участь Надія Бігун, заступник Міністра економіки України, Анатолій Кінах, президент УСПП Тетяна Ізовіт, президент-голова правління Асоціації «Укрлегпром», представники Держмитслужби України, Державної податкової служби України, інших підприємств та організацій.

 

У конференції також взяла участь директорка департаменту економіки Київської ОДА Наталія Погребна Natali Moskalenko-Pohrebna. Вона привітала присутніх з професійним святом працівників легкої промисловості, яке нещодавно відзначалося в Україні, а також відмітила величезну роль легкої промисловості у відновленні економіки країни. Галузь має виробничий потенціал та здатна виробляти широкий спектр товарів широкого вжитку, промислового призначення, а на даний час ще й військового призначення. Також, Наталія Погребна розповіла про плани створення кластеру луб’яних культур на Київщині.

 

Важливість відродження на Україні вирощування льону та інших технічних культур відмітив учасник форуму директор ТОВ «К.ТЕКС» Андрій Ільченко. Він зазначив, що іншою сферою, в якій галузь може досягти успіху – це переробка текстильних відходів, яких щороку в країні на 1 людину припадає 20 кг.

 

📍 Українська Асоціація Меблевиків підводила підсумки виставки Imm Cologne.

 

Українська асоціація меблевиків (УАМ) продовжує активно представляти українську меблеву продукцію на міжнародному ринку. ☝🏻 Участь українських меблевиків у престижних виставках, таких як Imm Cologne, є вагомим кроком у просуванні українських меблевих брендів та продукції на світовому ринку.

 

Виставка Imm Cologne – це понад 700 учасників з різних країн на площі 120 тисяч квадратних метрів. Зразки меблів для дому та лайнджу, дверей та вікон демонстрували 20 українських меблевиробників, серед яких були представники Київщини, зокрема ТОВ «Київський стандарт» , ПП «Комфорт меблі», ТОВ «Дорос».

 

Також була відзначена Підтримка Київської обласної державної організації подякою, за що ми дуже вдячні УАМ.

 

📍 Асоціація «Парфумерія та косметика України», в особі голови правління Руслана Кузьменко, разом з компанією «АФОРУМ» проводила Конференцію та виставку «Косметика України».

 

📍 Підприємства Київщини виступили активними учасниками конференції «Косметика України». Йшлося про вектори розвитку косметичного ринку України, глобальні та локальні тренди, а також про маркетинг, експорт та зміни в законодавстві ЄС.

Свою продукцію на виставці представили виробники косметичної продукції Київської області – наші друзі та партнери АТ «Фабрика «Комбі», ПП «Юнікс», косметична фабрика ТМ VESNA.