Новини
26 Липня, 2021 | 07:07

Стартував процес створення в регіонах центрів Індустрії 4.0

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить створювати в регіонах «Центри Індустрії 4.0» на базі індустріальних та наукових парків, університетів.

Основне завдання Центрів – це координація процесу впровадження та розроблення перспективних технологій, підготовка відповідних спеціалістів, формування зв’язків між бізнесом, який розробляє сучасні технології, та виробничими підприємствами.

Центри Індустрії 4.0 мають стати важливим інструментом інноваційного розвитку на регіональному рівні та посісти особливе місце в просвітницькому, науковому та освітньому процесах. Саме для цього передбачається залучати українські університети, а також налагодити співробітництво з європейською мережею цифрових інноваційних хабів та міжнародними фондами.

Завдяки реалізації цієї ініціативи очікуємо на значний стрибок в інноваційному розвитку Київщини, на території якої зареєстровано 10 індустріальних парків!

Нагадаємо: Уряд планує побудувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків до 2024 року. Верховна Рада України ухвалила у першому читанні зміни до Закону України «Про індустріальні парки», що передбачають впровадження низки стимулів для залучення інвестицій в індустріальні парки.