Новини
29 Грудня, 2023 | 20:12

Узинська міська територіальна громада продовжить у 2024 році участь у проєкті «Німецько-український агрополітичний діалог»

В грудні 2023 року у м. Узин відбувся виїзний тренінг Проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог», який займається стратегічним планування в громадах, аналізом власних ресурсів для аграрного розвитку, розробленням проєктних пропозицій для посилення інвестиційної спроможності територій, зокрема через розвиток місцевого бізнесу.
До заходу, разом з командою Проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» АПД Україна / APD Ukraine на чолі з його керівницею Марією Ярошко, долучилися голова Узинської міської територіальної громади Віталій Гринчук , його заступниця Оксана Кравченко, начальник відділу промислової та кластерної політики Департаменту економіки Київської ОДА Ольга Соколова, заступник директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов, представник Мінагрополітики Діана Короткевич, представник Всеукраїнської асоціації громад Ihor Abramyuk.
❕ На тренінгу учасники зустрічі презентували Агроекономічні паспорти громад, підготовлені за рекомендаціями ННЦ «Інститут аграрної економіки» на замовлення Мінагрополітики. Агроекономічні паспорти громад допоможуть спеціалістам при розроблені місцевих стратегічних та програмних документів. Агроекономічний паспорт Узинської міської територіальної громади презентувала спеціаліст відділу економічної, інвестиційної діяльності та агропромислового розвитку Мирослава Литвинова.
☝🏻 Цікавою частиною програми зустрічі стало знайомство з бізнесом Узинської громади. Учасників гостинно зустріли та ознайомили з виробничим процесом. Екскурсію виробництвом провели: Леся Яремчук, директор з виробництва ТОВ «АНТОНІВСЬКИЙ М’ЯСОКОМБІНАТ» (с. Мала Антонівка), яке є виробником м’ясних продуктів, та Наталія Хімченко, технолог ТОВ «ГАМА БЦ» (с. Блощинці) – відомого виробника хлібобулочних продуктів, м’ясних продуктів та Fresh Sandwiches.
Велика вдячність підприємствам Київщини за теплий прийом та дегустацію продукції! До речі, як нам повідомили, один з учасників тренінгу з громади Одеської області вже почав співпрацювати з ТМ Гама Fresh Sandwiches і торти цієї марки вже смакують в Одеській області!
А ми бажаємо громадам Київщини подальших успіхів та цікавих партнерств у новому 2024 році!