Новини
10 Листопада, 2021 | 07:11

Відбувся круглий стіл у сфері громадського здоров’я

09 листопада директорка Департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації  Наталія Погребна взяла участь в онлайн круглому столі, організованому Центром громадського здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я України, з метою обговорення шляхів оздоровлення харчових продуктів та зменшення споживання населенням солі, цукру, насичених жирів та трансжирів.

Представниками Центру громадського здоров’я висловлені серйозні занепокоєння щодо негативного впливу на здоров’я громадян надмірного споживання солі, цукру та жирів. Зазначено, що дорослі українці споживають вдвічі більше солі за норму. Все більше смертей трапляється через нездорове харчування.

Учасників поінформовано, що на виконання доручення Уряду України розроблено законопроєкт, направлений на захист здоров’я дітей і населення, який містить перехідні положення для зменшення впливу на бізнес.

На Київщині питання здорового способу життя, у тому числі здорового харчування населення, знаходиться в центрі уваги Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки. Також Київська область реалізує пілотний проєкт «Якісне харчування – здорова дитина», націлений на збалансоване, здорове та якісне харчування дітей.

Наталія Погребна представила учасникам круглого столу напрацювання департаменту у сфері смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживними якостями (функціональна їжа)» та презентувала кластерну ініціативу щодо створення в регіоні інноваційного кластеру функціональної їжі.