Новини
22 Липня, 2021 | 07:07

Візит до м. Українка у рамках проєкту ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проєкти»

Як віднайти фінансову можливість модернізувати соціально важливі об’єкти для громадян

В місті Українка знайшли відповідь на це питання.

У жовтні 2015 року стартувала ініціатива «Угода мерів щодо клімату та енергії», яка визначила нові горизонти й добровільні зобов’язання: до 2030 року скоротити викиди СО2 на 30% порівняно з базовим роком.

Відтак міста-підписанти Угоди Мерів мали можливість отримати грант на реалізацію таких ініціатив. На першому етапі (2014-2019) було відібрано 17 проєктів, на другому (2018-2021) – 14, серед яких і місто Українка.

Ці проєкти мають на практиці показати іншим містам доцільність впровадження заходів з енергоефективності.

Наразі, в місті Українка на завершальному етапі реалізація проєкту «Моніторинг енергоресурсів та термомодернізація будівель з використанням відновлювальних джерел енергії в місті українка», що фінансується Європейським Союзом.

Київська обласна державна адміністрація виступила бенефіціаром даного проєкту, а Департамент економіки та цифровізації являється координатором в реалізації.

ℹ️В рамках проєкту вже провели комплексну термомодернізацію спорткомплексу «Енергетик», тривають фінальні роботи з термомодернізації приміщення Палацу культури «Енергетик» в місті.

Сьогодні 15 липня 2021 року за ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні проєкти» (CoM-DeP) відбувся престур до міста Українка Ukrainka EU CoM-DeP / Проект ЄС “CoM-DeP” у місті Українка

В ході заходу заступник Українського міського голови Руслан Садовський, керівник ініціативи ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проєкти» Ян Едвін Ваандерс, ключовий експерт Команди підтримки ініціативи ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проєкти» Дмитро Іваненко, головний менеджер проєкту Ольга Левшунова продемонстрували присутнім результати виконаних робіт, означили перепони, які виникали в ході його реалізації та обговорили майбутні перспективні плани щодо покращення життя жителів міста.

Також до заходу долучилися й представники Департаменту економіки та цифровізації Київської облдержадміністрації, зокрема Качан Юлія.

Додатково, загальна вартість проєкту 1 078 185 євро, з яких 75% – 808 640 євро – безповоротний грант ЄС, решта кошти міського бюджету.